Rizoto s baklažánem

28. července 2008 v 6:36 | Angelina |  Recepty
4 porce
Ingredience:
  • 380-400g očištěného baklažánu (lilek baklažán)
  • cca 250g malých rajčat
  • 200g cibule
  • 220g světlé zelené papriky
  • 150g rajského protlaku "Pasata di pomodoro"
  • 300g rýže parboiled (+600ml vody)
  • sušené bylinky a koření (1 lžička saturejky, 1 lžička bazalky,
    ½ lžičky estragonu,
    ½ lžičky tymiánu,
    2 lžičky červené papriky)
  • 1 lžička sojové omáčky Tamari
  • 1 lžička sušeného granulovaného česneku
  • sůl
Baklažány omyjeme a oloupeme fialovou slupku. Pokrájíme je na plátky a následně na menší kostky. Rajčátka nakrájíme na osminky a zelenou papriku na proužky. Na olivovém oleji krátce orestujeme pokrájenou cibuli a po chvíli poprášíme červenou paprikou. Přidáme krájený baklažán a zelené papriky a restujeme na cibuli a červené paprice, až se směs zabarví. Pak podlijeme a dusíme. Mezitím si spaříme a oloupeme mandle, které vysušíme a dáme do horkovzdušné trouby orestovat bez tuku.
V samostatném hrnci si uvaříme propranou rýži parboiled s uvedeným množstvím vody do měkka. Při varu rýži osolíme a po uvaření dáme do peřin "dojít".
Zeleninovou směs okořeníme uvedeným kořením a přidáme krájená rajčata, která chvíli podusíme, ale jenom tak, aby se nám nestáhla ze slupek. Přidáme sušený granulovaný česnek, trochu sojové omáčky Tamari a nakonec rajské pyré. Na závěr jenom přimícháme uvařenou rýži a orestované mandle a můžeme podávat. Rizoto zdobíme čerstvou bazalkou.
varimezdrave.cz
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 HaPpY.MeLLoUnEQ* HaPpY.MeLLoUnEQ* | Web | 28. července 2008 v 6:40 | Reagovat

Ahoj na mém blogu je Bleskovka.Budu mocky ráda,když se přihlásíš

Díkes moc :-*

Promiň za reklamu a papa

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.